Stabilizátory a zahušťovadla
Termicky modifikované, předželatinované škroby z Batelova jsou instantní́ zahušťovadla se schopností intenzivně vázat vodu. Používají se do majonéz, dressingů, kečupů, mléčných výrobků, krémů či ovocných past jako zahušťovadla a pojiva. Jsou odolné vůči smykovému namáhaní a nízkému pH. Zlepšují konzistenci finálních výrobků a pomáhají prodlužovat jejich trvanlivost. Používají se rovněž při výrobě sterilizovaných či mražených potravin. Nemají sklon k tvorbě gelu, zachovávají krémovitou texturu, bez syneréze.
- SOLCORN PG – Termicky modifikovaný, předželatinovaný kukuřičný škrob
- SOLPOT PG – Termicky modifikovaný, předželatinovaný bramborový škrob
- SOLWHEAT PG – Termicky modifikovaný, předželatinovaný pšeničný škrob
Předželatinované škroby
Předželatinace dává nativním a stabilizovaným škrobům schopnost snadného rozpouštění ve studených kapalinách, což eliminuje nutnost škrob předvařovat nebo předehřívat. Předželatinované škroby si zachovávají většinu funkčních vlastností a viskozity původních škrobů a jsou široce užívány v potravinách, léčivech ale i v dalších odvětvích jako je těžební průmysl, stavebnictví nebo v textilním průmyslu.